10/18/2015

Puma din estul Statelor Unite 

Puma din estul Statelor Unite 
 Acest animal a fost  declarată recent dispărută definitiv de pe teritoriul american, aflînd-se pe lista speciilor pe cale de dispariţie încă din anul 1973. Aceasta relină frumoasă, cu blană de o culoare maro-roşcat era cunoscută si sub denumirea de leu de munte. A fost văzută pentru ultima oară în anul 1930, toate celelalte apariţii ulterioare dovedindu-se a fi pisici eliberate de oameni, după ce si-au împărat alte animale de companie. Acest pisica uimitoare o puteai întîlni în 21 de state ale estul Americii  , în prezent negăsind-se în niciunul dintre acestea. În anii 1700 si 1800 animalul a fost intensiv vînat,din cauza ca  blană lor  fiind foarte preţioasă.

Exista, totuşi, si o mica speriată, ca un asterisc la ştirea dispariţiei pumei estică americane. Oamenii de ştiinţă au realizat un studiu genetic si cred ca este posibil ca aceasta sa fi fost greşit clasificata, ca subspecie a pumei de vest (Felis concolor). Dacă asa stau lucrurile, atunci este posibil sa fie introdusă în natura.

Specialistii serviciului American Fish and Wildlife Service (FWS) au recomandat, acum, ca sub speciile pumei estice americane sa nu mai figureze pe lista animalelor amenintate cu dispariţia. Decizia nu încetează statutul panterei de Florida, o alta subspecie de feline care se afla pe lista animalelor în lista pe cale de disparitie.

Niciun comentariu :