10/18/2015

Pantera Neagră

Pantera neagă

Pantera neagă nu este altceva decit un leopard cu tarsaturi speciale, adica are doar o singura culoare(neagara).Acesta este și motuvul pentru care sa numit pantera neagară.Dăca încercăm sa le comparăm cu familia lor(lioparzii) ele sunt ami agresive, prin faptul ca nu au frică de oameni, ele
permanet se apropie la distante mici de turisti, civilizatii din preajma unde abiteaza aceste feline și pot ataca cu ușurință.

Pantera Neagră
Aceste animale sunt unele dintre cele mai furumoase și grațioase. În cele mai multe cazuri lungimea corpului ajunge de la 91  pina la 180 cm, avînd o coadă extralungă 75-110cm le face si mai agresive. Greutatea este deobicei 32-40kg, dar în unele cazuri depășește 100kg. Ele se întîlnesc în țarile tropicale,în deosebi pe insula Java. Prin faptul că panterele negre se incrucisează doar între ele unii zoologici afirma că acest fapt în viito le va separa de familiea lor adica de leoparzi creinduse o specie aparte.

Panterele adesea ori locueste in apropierea așezrilor umane, ele incep  vinatul noaptea.Faptul că au posibilitate de a se cățara ușor și perfect în copaci,ușor le cad în pradă maimuțele.Ele dor pe ramurile copacilor atîrnate cu piceoarele în jos.Cînd își prind harna pe teritoriu deschis o trag în copac pentru a evita lupta cu leii si hienele.

Pantera-Pradatoare excelenta. Faptul ca au un simț bine dezvoltat,culoarea neagră le permite ushor să vîneze noaptea păstrînduse nevizibile. Acestea feline au în minte multe trasaturi de pisică jucăușă și bînă acest faptî le face jalnice, de exeplu daca ar trece un copil mic pe linga nasul lor nu vor reacționa nici cun rau. Dar daca este înfometa ușor se strecură in orașele sau satele din apropiere și poate năpadi in dormitorul omninilor î timp ce acește dorm spre deosebire de lei sau tigri care pot năpadi in orce oara a zilei.

Niciun comentariu :